Uitleg

Behoud ik mijn 06 nummer bij het afsluiten van een sim only abonnement bij een andere provider?

Ja, u kunt bij het bestellen van uw sim only abonnement kiezen voor nummerbehoud. Dit kost u niets extra. Bij het sim only vergelijken hoeft u er niet op te letten welke provider u kiest, ook als u verandert van provider kunt u eenvoudig nummerbehoud aanvinken bij de webwinkel waar u uw sim only abonnement koopt.

Vanaf welk moment kan ik een nieuw abonnement afsluiten?

Afhankelijk van uw huidige provider kunt u vanaf 2 tot 4 maanden voor het aflopen van uw huidige contract een sim only abonnement afsluiten. Is uw vorige 1 of 2-jarige contract reeds afgelopen, dan kunt u per de eerste van de volgende maand overstappen. Bij het overstappen regelt de nieuwe mobiele provider de opzegging bij uw oude provider.

Hoeveel minuten. sms en internet per maand heb ik nodig voor mijn sim only abonnement?

Hiervoor kunt u het beste een aantal facturen van uw huidige contract van de afgelopen maanden als leidraad nemen. Deze zijn te vinden op de website van uw huidige mobiele provider en geven inzicht in het aantal minuten, sms en MB’s dat u per maand verbruikt. Houdt vervolgens wat marge (bijv. 10%) om te voorkomen dat uw bundel voor het einde van de maand op is als u een keer wat meer verbruikt. De kosten buiten de bundel zijn namelijk bij de meeste providers aanzienlijk hoger dan die binnen de bundel van uw sim only.

Moet ik zelf mijn huidige contract opzeggen of gaat dat automatisch?

Als u de juiste einddatum van uw huidige telefoon abonnement invult bij het bestellen van uw sim only, dan zorgt de nieuwe provider ervoor dat uw huidige contract wordt opgezegd. U krijgt een nieuwe simkaart van uw sim only abonnement toegestuurd en deze wordt op de dag van overstappen (= einddatum huidige contract) geactiveerd. Op die dag wordt de oude simkaart (van uw oude provider) gedeactiveerd.

U kunt ook kiezen voor een prepaid simkaart. Dit is net als een sim only abonnement alleen pre-paid waardoor je niet vast zult zitten aan een abonnement. Interesse? Vergelijk prepaid bij onze partner en kies voor de voordeligste prepaid aanbieding!

Waarom zie ik dezelfde abonnementen met verschillende prijzen bij het sim only vergelijken?

Vanwege schaalvoordelen, tijdelijke acties en campagnes en verschil in kosten tussen webwinkels en fysieke winkels zijn er prijsverschillen tussen de providers en winkels die sim only abonnementen aanbieden. Vooral bij de abonnementen met grotere bundels kunnen de verschillen in prijs behoorlijk oplopen. Dus wees verstandig en start tijdig met sim only vergelijken.